Saradnjom do boljeg položaja najstarije populacije

Predsjednik Opštine Petar Smolović posjetio je Udruženje penzionera Bijelo Polje, gdje je razgovarao o problemima sa kojima se najstarija populacija u našem gradu suočava.

Na samom početku, predsjednik Smolović je iskoristio priliku da čestita na izboru novom rukovodstvu Udruženja penzionera na čelu sa predsjednikom Milanom Minićem i sekretarom Kujom Mustajbašićem i poželio puno uspjeha u radu.

Predsjednik je kazao da Opština ima razumijevanja za probleme i potrebe penzionera i nastoji da im, u mjeri mogućeg olakša svakodnevnicu.

“Ta pomoć ogleda se kroz projekat gerontodomaćiće, za šta Opština Bijelo Polje obezbjeđuje novac a pomogli smo kroz obezbjeđivanje zemljišta za izgradnju stambene zgrade za penzionere” – kazao je predsjednik Opštine.

Predstavnici Udruženja penzionera izrazili su zahvalnost predsjedniku Opštine na proaktivnom pristupu na stvaranju uslova za početak gradnje stambenog objekta i naglasili da je pored Opštine Bijelo Polje, podršku ovom projektu pružio i Savez penzionera Crne Gore, ali i ostale državne institucije.

Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu pokrene projekat “Senior kartica” za penzionere, preko koje će najstariji sugrađani moći da ostvaruju popuste na određene usluge i servise.

Izvor:bijelopolje.co.me