Usljed visokih temperatura povećan broj pregleda u Službi hitne medicinske pomoći

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Usljed visokih tempratura vazduha povećan je i broj pregleda u Službi hitne medicinske pomoći, a samo u proteklih pet dana ljekarsku pomoć zatražilo je više od 350 pacijenata, saopštio je za Radio Bijelo Polje specijalista opšte medicine i načelnik te službe, dr Besim Kadić.

On je istakao da se pacijenti javljaju sa raznim zdravstvenim tegobama.

„Imali smo jako tešku sedmicu, veliki broj pacijenata se javljao, tako da smo imali preko 350 pregleda. Najčešće su se javljali zbog povišene temperature, stomačnih tegoba, malaksalosti i glavobolje, što negdje vezujemo i sa aktuelnim vremenskim prilikama, odnosno visokim tempraturama vazduha“, kazao je dr Kadić.

Stomačne tegobe, kako je rekao, uglavnom budu propraćene povraćanjem, bolom u želucu i dijarejom.

„To je posljedica loše higijene namrinica koje unose, a s obzirom da se često javljaju i oni sa jakim glavoboljama, savjetujem im da  ako ne mogu da ih izliječe kućnom apotekom, da potraže pomoć ili u Domu zdravlja ili u Službi hitne medicinske pomoći“, dodao je dr Kadić.

Načelnik Službe hitne medicinske pomoći uputio je i apel sugrađanima da izbjegavaju velike vrućine, da izlaze u jutranjim ili poslijepodnevnim časovima, da nose laku pamučnu odjeću, te da piju dosta tečnosti i unose vitamine.

Autorka: Sanja Dulović

Foto:arhiva RBP