U Srednjoj stručnoj školi u toku radionice ,,Sistem stručnog obrazovanja u Crnoj Gori i Španiji"

 Radionica ,,Sistem stručnog obrazovanja u Crnoj Gori i Španiji", koju su vodile Elena Castrillo i Martina Fernandez iz Španije, održana je danas u bjelopoljskoj Srednjoj stručnoj školi. “Današnju radionicu pod radnim naslovom “Komparacija sistema praktičnog obrazovanja u Crnoj Gori i Španiji” organizovali smo  povodom posjete naših koleginica iz srednje stručne škole iz Španskog grada Valjadolida, a glavni povod njihove posjete jeste upoznavanje naše škole, i  buduća saradnja u okviru Erasmus programa razmjene učenika i studenata”,  kazao je profesor Rafet Mulić.

Mulić dodaje da su španske profesorice predstavnice ne samo škole, nego i tamošnjeg  školskog Erasmus tima,  supervizorke koje  žele da bjelopoljskim kolegama predstave španski sistem obrazovanja.  

“Da nam predstave jedan od mogućih Erasmus programa, i da nam  ubuduće budu podrška u smislu povezivanja sa drugim stručnim školama iz Evropske unije i zemalja pridružnica Evropskoj uniji, kako bismo u narednom periodu kreirali i nadamo se, i dobili i realizovali jedan od Erasmus programa”. Drago mi je što imamo priliku da saznamo o programu stručnog obrazovanja, koji je, prema mom mišljenju, potpuno drugačiji od našeg, ali čini se,  daje i bolje rezultate”, istakao je Mulić.

Radujem se svakom budućem projektu i budućoj saradnji sa Srednjom stručnom školom, kazala je  Martina Fernandez

“Počevši od razmjene studenata, takođe i razmjene profesora i budućih projekata, s obzirom na to da oni rade sa stručnim školama. Osim razmjene ideja, radi napredovanja obije škole, pokušavamo da ostvarimo  i nove smjerove, i tražimo  način da unaprijedimo  uspješnost naših škola”, naglasila je Fernandez.

Tekst:Tanja Dangubić

Foto:Vladimir Jelić