Humani gest učenika Gimnazije "Miloje Dobrašinović"

Uprava Gimnazije “Miloje Dobrašinović” obratila se Redakciji Radija Bijelo Polje, u želji da javnost sazna za humani gest šestorice njihovih učenika, koji su nedavno pružili pomoć starijoj gospođi, i na taj, kako tvrde, dokazali  da postoji zdrava svijest i humanost među našom omladinom.

Naime, Denis Hajrović, Danilo Kočović, Albin Jahjagić, Andrija Sarić, Stefan Ćetković i Luka Prebiračević, u toku velikog odmora pritekli su u pomoć starijoj osobi koja se onesvijestila na stepeništu nakon što joj je pozlilo, pomogli joj da ustane, i pozvali Hitnu pomoć kako bi povrijeđena gospođa bila adekvatno medicinski zbrinuta.

,,Stajali smo kod obližnjeg lokala kada smo vidjeli kako gospodja pada i nepomično ostaje na pločniku. Odmah smo pritrčali u pomoć i pomogli joj da ustane. Gospođa je bila u polusvjesnom stanju, lice joj je bilo krvavo, a naočari polomljene. Iako nam nije bilo svejedno, ostali smo pribrani, znajući da je naša moralna dužnost da joj pomognemo. Nakon što smo povrijeđenoj gospođi očistili lice, pozvali smo Hitnu pomoć”, ispričali su ovi šesnaestogodišnjaci. Dodaju, da su ostali uz povrijeđenu ženu dok Hitna pomoć nije došla.

U Gimnaziji “Miloje Dobrašinović” su kazali da su ponosni na svoje učenike, jer su svojim gestom pokazali da među mladima postoji zdrava svijest i humanost.

“Ovo je za ove šesnaestogodišnjake velika stvar, a za našu školu veliki ponos. Ovu priču dijelimo sa medijima kao stimulans da se dobra čine, i da se u današnje otuđeno vrijeme, kada svi mislimo samo na svoje probleme, ipak osvrnemo oko sebe i budemo ljudi. Jer naše malo nekome znači puno”, poručili su iz Gimnazije.

Izvor: Gimnazija "Miloje Dobrašinović"

Tekst uredila: Tanja Dangubić

Foto: arhiva RBP