Bulatović:" Nepristupačnost terena ne dozvoljava brzo rješenje problema".

Tehničke ekipe Vodovoda Bistrica danas su angažovane na iznalaženju rješenja za otčepljenje propusta atmosferskih voda kod zgrade bivšeg auto-moto društva.

Naime, kako je kazao član Kriznog štaba i tehnički direktor Vodovoda Marko Bulatović, nepristupačnost terena ne dozvoljava brzo rješenje problema.

„Iako atmosferska kanalizacija nije u nadležnosti našeg preduzeća, po usmenom nalogu Štaba za vanredne situacije danas ćemo pokušati mašinama da otvorimo „usta“ cijevi, a sjutra ćemo, ako to budu dozvolile vremenske prilike, sa našom cistijernom probijati nastavak odvoda. Teren je veoma nepristupačan, velika je količina vode, pa je sanacija odvoda veoma otežana. Sjutra ćemo iznaći trajno rješenje“ kazao je Bulatović.

Usljed velike količine padavina predhodnih dana, začepljeni odvodi stvorili su „jezero“ na magistralnom putu u Rakonjama, gdje je voda prodrla do prostorija poslovnih objekata i poplavila kuću Koraća. Opštinski štab za vanredne situacije u kontinuitetu prati stanje na terenu, te je spreman da reaguju u slučaju složenije situacije.

 

Tekst:Vanja Šabanović

Foto: Vodovod Bistrica