Više naselja bez struje

Zbog planiranih radova na elektro mreži danas će bez napajanja električnom energijom od 8 do 14 sati biti  Laholo i Kostići,  od 9 do 16 sati struju neće imati: Kruševo, Tomaševo, Srđevac, Poda, Bioča, Lozna, Crniš, Trubina, Jagoče, Čokrlije, Pavino polje i Potoci, a u terminu od 9 do 10 sati, bez napajanja električnom energijom biće:  Ribarevine, Ostrelj, Ramčina, Zaton, Kruševo, Pripčići, Ravna rijeka, Majstorovina, Božovića polje, Slijepač most, Bojišta, Mijatovo kolo, Lisičine, Pali, Jabučina, Gevčina, Tusto i Okladi, saopštili su iz CEDIS-a.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja u protekla 24 sata imali su dvije intervencije na području naše opštine. Kako su saopštili, vatrogasci su gasili požar na  dimnjaku stambenog objekta u naselju Lješnica, i požar u kući u Ulici "Šukrije Međedovića".

U Službi hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata pomoć ljekara zatražile su 42 osobe, dok je dežurna ekipa 8 puta intervenisala na terenu.

U gradu i prigradskim naseljima je uredno vodosnabdijevanje, kazali su iz Vodovoda Bistrica i dodali da je voda hemijski i bakteriološki ispravna za piće.

Lokalni i međunarodni vozovi saobraćaju po redu vožnje, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice, dodajući da tokom dana očekuju redovan željeznički saobraćaj.

Danas se saobraća po mokrim i klizavim kolovozima i uz mjestimično smanjenu vidljivost, saopštili su iz AMSCG. Duž klisura i usjeka upozoravaju na sitnije odrone. Vozačima savjetuju opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja. Iz AMSCG su kazali da je saobraćaj na regionalnom putu Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina obustavljen, zbog sanacije, za sve kategorije vozila. Promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na magistralnom putu M-2 dionica Lepenac –Ribarevine –Poda –Berane zbog izvođenja radova, a povremeno dolazi do totalne obustave saobraćaja ne duže od 30 minuta na lokalitetima Ribarevine-Poda i Poda-Berane.

U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno, a moguća je i kiša. Na sjeveru Crne Gore biće promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima, a ponegdje i slaba kiša, naročito u prvom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren, ponegdje i pojačan južni. Temperatura do 14 stepeni.