Tri bjelopoljske osnovne škole dobile mini autobuse; Šćekić: Autobus za prevoz đaka stigao u pravom trenutku

Direktorima tri bjelopoljske osnovne škole juče je ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić, uručila ključeve od mini autobusa, kapaciteta 12 plus jedno sjedište, a vozila za prevoz đaka dobile su škole „Vuk Karadžić“ iz Bistrice, “Mladost” iz Kanja i „Aleksa Bećo Đilas” iz Ravne Rijeke. 

Marko Šćekić, direktor škole u Ravnoj Rijeci kaže da je vozilo stiglo u pravom trenutku, jer je postojeće, polovno, često bilo u kvaru, tako da su prošlog mjeseca po preporuci Minstarstva angažovali i privatno kombi vozilo za prevoz đaka.

„Imali smo kombi vozilo osam plus jedno sjedište još od 2012. godine, i ono je opsluživalo 140 i više učenika. Međutim, vremenom se često kvarilo, trošilo dosta goriva, pa se dešavalo da se djeca ne voze po nedjelju i više dana. Prije tri mjeseca je bio veliki kvar i, mi smo se obratili Ministarstvu prosvjete za pomoć. Obećali su nam novo školsko vozilo, i eto, juče smo preuzeli mini autobus, a već danas su djeca njime došla na nastavu“, ispričao je direktor Šćekić u izjavi za Radio Bijelo Polje.

Ističe i dobru saradnju sa resornim ministarstvom.

„Korektnu saradnju smo imali sa Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija. Odobrili su nam da u februaru angažujemo privatno kombi vozilo za prevoz đaka, jer je školsko bilo u kvaru, da ne bi djeca trpjela, da pješače do škole ili da ih roditelji dovode. Ovim putem bih se zahvalio Ministarstvu što su sve vrijeme imali razumijevanja za nas i naše đake“, naglašava  Šćekić. Dodaje i da će mini autobus koristiti oko 120 đaka koji do škole u Ravnoj Rijeci putuju iz Kruševa, Ribarevina, Slijepča mosta, Ostrelja i Mijatovog kola.

Tekst: Tanja Dangubić

Foto: Arhiva OŠ „Milovan Bećo Đilas“