Prigodnim programom obilježen Dan poezije u Kući Rista Ratkovića

Povodom Svjetskog dana poezije večeras je u Kući Rista Ratkovića priređen program u okviru kojeg je održana promocija zbirke pjesama „Mogla sam da budem panda“ Danijele Vulićević koju su upotpunili članovi Omladinskog kluba „Jelisej“.

Knjiga, koju je objavila JU „Ratkovićeve večeri poezije“ je četvrta knjiga poezije koju je napisala Vulićević i koja nosi naslov po pjesmi „Među zverima“ u kojoj, kako je pojasnila autorka, lirska junakinja govori o svojoj promašenoj ljubavi i govori šta je sve trebala da bude da ta ljubav uspije.

„Knjiga je podijeljena u četiri ciklusa u kojoj osim o ljubavi ima pjesama o životu, smrti, značaju porodice, a mnoge su i o smislu života i gdje da ga pronađemo“ istakla je Vulićević i dodala:

„Čast mi je što je knjiga objavljena u ovoj renomiranoj ustanovi i što je promocija priređena baš na Dan poezije, jer mi pjesnici moramo da se borimo da poezija dobije neki primat nad romanom, koji je očigledno sada najpopularniji vid književnostikoji se čita“ istakla je Vulićević.

Uvertiru u program posvećen poeziji dali su učenici srednjih škola, članovi Omladinskog kluba „Jelisej“ govoreći stihove poznatih crnogorskih pjesnika.

Razgovor za Danijelom Vulićević vodili su Kemal Musić i Edin Smailović.

Program je organizovala JU Ratkovićeve večeri poezije u saradnji sa  NVU „Klub kulture“. 

Tekst i foto: Vanja Šabanović