I danas bez struje više naselja

Zbog planiranih radova na mreži danas će od 09 do 16 sati bez napajanja električnom energijom ostati Unevina, Ostrelj, Srđevac, Poda, Bioča, Trubina, Lozna, Crniš, Jagoče, Čokrlije, Nikoljac i Ramčina, dok će od 09 do 17 sati bez napajanja ostati Rasovo – Rastoka,  saopštili su iz  CEDIS-a.

 Uredno je snabdijevanje vodom na cijelom području opštine, saopšteno je iz Vodovoda Bistrica.Oni su dodali da voda se redovnbo hloriše te je hemijski i bakteriološki ispravna za upotrebu.

 U službi Hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata pomoć ljekara zatražilo je 50 osoba, dok je dežurna ekipa osam puta intervenisala na terenu.

 Lokalni i brzi međunarodni vozovi saobraćali su jutros po utvrđenom redu vožnje, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice. Oni dodaju da se redovan željeznički saobraćaj očekuje i u nastavku dana.

 U Crnoj Gori jutros su povoljni uslovi za vožnju, a dodatna pažnja preporučuje se na dioniciama koje prolaze kroz usjeke kao i na putevima gdje je zbog radova izmijenjen režim vožnje, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (ASMCG) .Iz AMSCG su kazali da je saobraćaj na putu Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije obustavljen za sva vozila, osim od 12 do 14 sati kada će u zoni gradilišta, u mjestu Sokolovina, biti obezbjeđeno slobodno odvijanje saobracaja.Saobraćaj na putu Poda - Berane obustavljen je od osam do 11 i od 14 do 17 sati zbog rekonstrukcije. Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2 dionica Bijelo Polje-Barski Most, granični prelaz Dobrakovo, saobraćaj je na mjestima radova promijenjen sa dvosmjernog na naizmjenični. Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.

Na jugu malo do umjereno oblačno, prijepodne duži sunčani intervali, a u popodnevnim satima lokalno uz slabu kišu ili kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Na sjeveru umjereno do poptuno oblačno, ponegdje slaba kiša, u popodnevnim satima mala mogućnost za kratkotrajni pljusak, krajem dana ili uveče djelimično razvedravanje. Vjetar sjevernih smjerova, mjestimično umjeren do pojačan. Najviša dnevna temperatura vazduha od 12 do 27 stepeni.