I danas bez struje brojna domaćinstva

Zbog planiranih radova na elekro mreži, danas će, bez napajanja električnom energijom od 8 do 16 časova biti: Nikoljac, Medanovići, Slijepač most, Čokrlije, Ramčina, Jablanovo, Rasovo – Rastoka, Njegnjevo, Sutivan, Dobrinje, Rakita, Bojišta i Stožer, saopštili su iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema.

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima jutros je uredno, nema planiranih radova na mreži i ne bi trebalo da bude isključenja. Voda je hemijski i bakteriološki ispravna za piće, saopštili su iz Vodovoda Bistrica. 

U Službi hitne medicinske pomoći u protekla 24 sata, pomoć ljekara zatražilo je 46 osoba, dok je dežurna ekipa 9 puta intervenisala na terenu. 

Lokalni i međunarodni vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, a uredan željeznički saobraćaj očekuje se i u nastavku dana, saopštili su sa bjelopoljeske željezničke stanice. 

U Crnoj Gori saobraćaj se odvija nesmetano. Kolovozi su mjestimično mokri, na dionicama gdje se izvode radovi obavezno je poštovanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije, saopštili su iz AMSCG. Oni vozačima savjetuju opreznu vožnju prilagođenu uslovima i stanju na putu.

Iz AMSCG su kazali da je zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2 dionica Bijelo Polje - Barski Most, granični prelaz Dobrakovo, saobraćaj na mjestima radova promijenjen sa dvosmjernog na naizmjenični.

Saobraćaj na putu Poda – Berane obustavlja  se od osam do 11 i od 14 do 17 sati zbog rekonstrukcije. Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta. 

Danas će u našoj zemlji biti pretežno sunčano, uz slab do umjeren razvoj oblačnosti. Ujutru, na sjeveru, po kotlinama moguća magla, a u popodnevnim satima, uglavnom u planinskim oblastima, ponegdje kiša ili grmljavina. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha od 5 do 16, najviša dnevna od 19 do 28 stepeni.