Uručeni poklon paketići djeci sa posebnim potrebama, učenicima OŠ ,,Dušan Korać” (video)

Opštinska organizacija Crvenog krsta uručila je danas poklon paketiće djeci sa posebnim potrebama, učenicima osnovne škole ,,Dušan Korać”.

Kako je za Radio Bijelo Polje kazao koordinator Mašan Živković, dodjela paketića realizuje se  u okviru projekta „Chlidren helping children“ odnosno „Djeca pomažu djeci“, koji je finansiran od strane ADRA Njemačke, a implementiran od strane regionalnog partnera za Crnu Goru.

,,Ovim putem želim da najavim donaciju učenicima ove škole, uz pomoć američke dobrotvorne organizacije LDS Childrens, koja će donirati 5.550 eura za kupovinu didaktičkog materijala interaktivnih tabli. Tako da će ova djeca u narednom periodu zaista raditi na mnogo kvalitetniji način", ističe Živković. 

Mašan Živković

Direktorica osnovne škole ,,Dušan Korać“, Fatima Mehović zahvalila se predstavnicima Opštinske organizacije Crvenog krsta i donatoru poklon paketića ADRE iz Njemačke.

,,Radost djece je danas velika zahvaljujući dobrim ljudima, humanitarcima iz organizacije Crvenog krsta. Nemjerljiva je dječija ushićenost, i vidi se koliko su srećni i zadovoljni i koliko se raduju svakom poklonu. Didaktički materijal koji će im biti poklonjen, kako je najavljeno, pomoći će djeci da im učenje i boravak u školi budu zanimljiviji, da steknu zadovoljstvo i na neki način dobiju veću notu socijalizacije, i mogućeg pomaka u njihovom razvoju“, ističe direktorica Mehović.

Fatima Mehović

Predstavnici su danas uručili i paketiće učenicima OŠ ,,Krsto Radojević" iz Tomaševa dok su juče poklone dobiili korisnici dnevnog centra ,,Tisa" i Udruženja ,,Oaza". 

foto: Crveni krst

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE