Djeca pomažu djeci - učenici OŠ ''Marko Miljanov'' uručili poklone drugarima iz OŠ “Risto Ratković” (video)

Učenici VII razreda OŠ ''Marko Miljanov''  uz podršku svojih razrednih starješina organizovali su akciju prikupljanja novogodišnjih paketića, koje su danas uručili svojim drugarima iz škole “Risto Ratković”.

Kako bi kod učenika razvili osjećaj društvene odgovornosti, humanosti, kooperativnosti i socijalne angažovanosti, razredne starješine Tatjana Damjanović, Olivera Cvijović i Marija Knežević- Tomović, odlučile su da zajedno sa svojim đacima pokrenu akciju prikupljanja pomoći i tako uljepšaju predstojeće praznike onim najugroženijim.

“Ova akcija prerasla je u tradicionalnu, prošle godine smo obezbijedili novogodišnje paketiće za učenike naše škole uzrasta od  I do V razreda koji su bili korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice, a ove godine smo odlučili da pomognemo učenicima  od I do III razreda JU OŠ ''Risto Ratković'', koji su u težoj finansijskoj situaciji”, kazala je za Radio Bijelo Polje, nastavnica Tatjana Damjanović.

foto: radiobijelopolje.me/OŠ Marko Miljanov

Ona je napomenula i da su sedmaci  OŠ ''Marko Miljanov''  organizovali i akciju prikupljanja garderobe  i obuće, te da će sve što prikupe uručiti Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta, koja će dalje proslijediti donaciju onima kojima je to najpotrebnije.

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE