Hadži Dragiša Jeremić: Javna rasvjeta u Ramčini i Ostrelju olakšala život mještanima (video)

Rasvjeta na području Mjesne zajednice Ravna Rijeka, za stanovnike dijela sela Ramčina i Ostrelj, završena je pa sva domaćinstva sada imaju bolje uslove za život.

Rasvjeta je postavljena u ukupnoj dužini od kilometer i po, kazao je Hadži Dragiša Jeremić, predsjednik MZ Ravna Rijeka. Gostujući u emisiji “Građanima u susret” on je istakao da je javna rasvjeta od velikog značaja za žitelje tih sela, koji su najnaseljeniji djelovi mjesne zajednice, koja je po prostranstvu najveća na području bjelopoljske opštine.

Hadži Dragiša Jeremić, predsjednik MZ Ravna Rijeka

“Od mosta na Ljuboviđi u donjem naselju Ribarevina u dužini od oko 300 metara postavljena je rasvjeta prema Ramčini, a preostali dio prema Ostrelju. Na ovom dijelu u Ramčini je oko tridesetak domaćinstava, dok ih je prema Ostrelju sedamdesetak. Ovaj posao je od velikog značaja za mještane ovog kraja, posebno kad je u pitanju frekventnost puta, s obzirom na to da ima dosta učenika koji odlaze na nastavu u ovdašnje osnovne i srednje škole, ali i zaposlenih u gradu. Želja nam je da stvaramo što bolje uslove  za  život i dati  podsticaj da ljudi ne odlaze trbuhom za kruhom”, kaže Jeremić.

On ističe da u tome imaju veliku pomoć i razumijevanje predsjednika Smolovića i njegovih službi, a da ih u narednom periodu očekuje dosta  aktivnosti  koje su zacrtali kao prioritete.

Hadži Dragiša Jeremić, predsjednik MZ Ravna Rijeka

“Prije svega, postavljanje rasvjete na dionici od kružnog toka i benzinske pumpe na Ribarevinama, do mosta na Ljuboviđi, u dužini od skoro 600 metara. Za taj posao urađen je kompletan projekat, koji je finansiran od strane Direkcije za investicije i direktora Milanka Minića. S obzirom na to da je projekat završen, očekujemo da njegovo finansiranje bude uvršteno u naredni plan i program investicionih opštinskih radova i da rasvjetu na ovom dijelu dobijemo u idućoj godini. I tako spojimo ovu što smo završili i riješimo naš veliki problem” naglašava Jeremić, dodajući da planiraju uređenje pješačke staze pored magistralnog puta Ribarevine – Mojkovac. To je dionica do OŠ u Ravnoj Rijeci „Aleksa Bećo Đilas“, gdje nastavu pohađa skoro 100 učenika.

Repriza emisije “Građanima u susret” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Bez saglasnosti Redakcije zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa veb portala Radija Bijelo Polje