Članovi KUD Tekstilac opravdali povjerenje Bjelopoljaca (video)

Preko 90 članova Kulturno umjetničkog društva Tekstilac večeras  je održalo tradicionalni novogodišnji koncert u prepunoj sali Centra za kulturu. Igrom i glasom oduševili su prisutne te su i ovaj put opravdali povjerenje publike.

Uz neprekidni aplauz, uvježbanim pokretima, izveli su osam koreografija, Splet igara iz Crne Gore, Igre iz Bosne, Vlaške igre, Igre iz Sandžaka, Igre iz Makedonije, Splet igara iz Srbije i Šopske igre.

Ansambl je pratio i orkestar u sastavu harmonike, frule, gitare, basa, klarineta u flaute.

Umjetnički rukovodilac KUD-a Tekstilac Željko Cvijović kazao je za Radio Bijelo Polje da je izuzetno zadovoljan održanim koncertom. Kazao je da su momci, djevojke i djeca pokazali da je ovo Društvo veoma značajno za Bijelo Polje, ali je istakao i da zaslužuje mnogo veću pažnju.

“KUD Tekstilac, na čijem čelu sam 12 godina, broji preko 300 članova. Naredne godine ćemo proslaviti 55 godina postojanja, a još uvijek nemamo svoju prostoriju za nošnje, probe, niti kancelariju”, izdvojio je Cvijović.

Rukovodilac je najavio ponovno gostovanje na značajnom festivalu u Poljskoj. U Bijelom Polju će opet nastupiti na osmomartovskom koncertu.

Autorka: Enida Omerhodžić

Video i foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE