Možda se bolovanje plati samo vakcinisanima

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je da nadležni u Crnoj Gori nijesu ni razmišljali o mogućnosti da nevakcinisani građani sami snose troškove liječenja, kao što to posljednjih dana najavljuju u pojedinim državama regiona.

Ona je pojasnila da je jedino "bilo priče o bolovanjima onih koji nijesu vakcinisani".

"Bilo je priče o bolovanjima onih koji se nijesu vakcinisali. Bolovanje za obolijevanje od kovida je 100 odsto plaćeno. Razgovaralo se o tome da bi trebalo da podliježe onom istom procentu plaćanja, kao i za one koji se razbole od nekih drugih bolesti. Dakle, da ne bude 100 odsto plaćeno za one koji se nijesu vakcinisali, a mogli su", rekla je Borovinić-Bojović.

O tome su, kako je kazala, razgovarali, ali još uvijek nijesu odlučivali.

"Da li ćemo razmatrati, zavisi od okolnosti. Što se tiče pitanja o liječenju o sopstvenom trošku, o tome nijesmo ni razmišljali", kazala je ministarka.Na pitanje da li smatra da je potrebno uvesti oštrije mjere, ona je poručila da ne može da govori šta će danas odlučiti Vlada, ali da lično smatra da u ovom trenutku mora uslijediti pooštravanje mjera."Stalno ponavljam da mjere bez njihovog poštovanja i kontrole nijesu održive", istakla je ministarka.

Izvor: Rtcg