Knežević: Abazović spreman da radi na povlačenju Zakona

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović spreman je da radi na povlačenju Zakona o slobodi vjeroispovjesti, saopštio je lider DF-a Milan Knežević.Kako piše Pobjeda, lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević sastali su se u ponedjeljak sa Abazovićem gdje su približili stavove o spornim pitanjima.

“Tačno je da smo se vidjeli sa Abazovićem. U direktnim razgovorima napravljeni su značajni pomaci jer je Abazović kazao da je spreman da radi sa nama na povlačenju zakona o slobodi vjeroispovjesti, što je preduslov DF-a za priču o formiranju Vlade, kazao je Knežević sinoć za Pobjedu.Potpredsjednik GP URA Filip Adžić ranije je saopštio da je URA protiv povlačenja Zakona već samo za revidiranje spornih članova što je blokiralo pregovore o formiranju Vlade.

Abazović se nije izjašnjavao o navodima svog potpredsjednika.Knežević je sinoć kazao da je "postignut napredak kada su u pitanju i principi na kojima će počivati buduća Vlada”.“O konkretnim imenima i kadrovima još nijesmo razgovarali ali iskreno ne očekujem da bilo ko kadrira u DF-u sa strane”, zaključio je Knežević.