"Odluku o smjeni sačekaću mirno i radno"

Ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić je gostujući na TV Prva ponovo rekao da neće podnijeti ostavku na tu funkciju, a odluku Skupštine će sačekati mirno i radno.

“Nije bitno koliko ću biti na toj funkciji već šta ću uraditi za to vrijeme”, rekao je Leposavić.

Ponovio je da neće podnijeti ostavku svojom voljom.

“Sve što nije moja volja nije ni pravno obavezujuće. Svaki akt i potpis koji nije odraz slobodne volje ništavan je. Moj zadatak je da stanje bude redovno i da se posao dobro obavlja bez obzira na okolnosti. Komunicira se sa svim članovima Vlade sasvim normalno”, poručio je Leposavić.

Govoreći o Zakonu o slobodu vjeroispovijesti, on je kazao da je predlog Zakona pripremljen u rekordnom roku, podsjećajući da je Savjet Evrope pohvalio to zakonsko rješenje da je dobro, te da su uklonjene sporne odredbe i da su zadržana liberalna rješenja.

On je kazao da je u Skupštini saopštio da ne negira odluku Haškog tribunala, ali da se stvorila medijska hajka koja ga je označila kao negatora. Leposavić je rekao da nije tačno da ne poštuje odluke Haškog suda.

"Ne znam je li neko razumije kolika je potrebna snaga i građanska odlučnost da vi priznate jednu osuđujuću presudu za zločin koji su učinili neki Srbi, a da ste svjesni taj isti sud nije dobro radio svoj posao u slučajevima tamo gdje su Srbi žrtve. Priznate presudu da ne biste umanjivali značaj patnje i veličinu zločina. U tom smislu je jedno priznati presudu a drugo kritikovati rad suda. Ne vidim da je Haški tribunal neki totem", poručio je Leposavić.

Izvor:RTCG