Montenegro erlajnz u stečaju otvorio poslovnicu

Montenegro erlajnz (MA) u stečaju obnovio je danas dio djelatnosti otvaranjem poslovnice u Podgorici, u kojoj će prodavati karte svih avio-kompanija, turističke aranžmane, te organizovati izlete i transfere putnika.

Riječ je o staroj poslovnici bivšeg nacionalnog avio-prevoznika u centru Podgorice, na Bulevaru Ivana Crnojevića, koju je stečajna uprava preuredila i osposobila za rad.

To je prva otvorena poslovnica nakon prizemljenja flote MA prije šest mjeseci.U stečajnoj upravi kazali su da je MA tokom 26 godina poslovanja izgradio brend prepoznat širom Evrope i stvorio ime na koje su ponosni.

“Želimo da to ime nastavi da živi, pa smo shodno novonastalim okolnostima odlučili da obnovimo dio djelatnosti. Krećemo od rada poslovnice u kojoj će se prodavati turistički aranžmani i karte za sve avio-kompanije. Pružaćemo i usluge svih vrsta transfera putnika, organizovati izlete i sve ostale djelatnosti kojima, u skladu sa mogućnostima, MA u stečaju može doprinijeti razvoju turističke privrede Crne Gore”, istakli su u stečajnoj upravi.

Rad poslovnice, kako su dodali, organizovaće stručni kadrovi koji su iskustvo i znanje na ovim poslovima sticali kroz dugogodišnji rad u MA.

Planirano je da se u poslovnici prodaju karte i novoosnovane državne avio-kompanije To Montenegra, ali o tome još nije postignut dogovor.

Izvor: rtcg