Krivokapić: Nijesam i nikada neću biti izdajnik države i crkve

Premijer Zdravko Krivokapić poručio je da nikada neće biti izdajnik crkve, države, niti naroda i da vjeruje da će sa svojim timom ispuniti očekivanja građana uprkos brojnim opstrukcijama, spletkama i klevetama sa kojima se suočavaju od prvog dana formiranja Vlade.

On je u intervjuu za portal Dana kazao da je apsolutno spreman da reaguje na sve dobronamjerne predloge i inicijative koje društvo vode ka boljitku, ali istovremeno i da čuva dostojanstvo funkcije i institucije na čijem je čelu.

„Od momenta kada je konstituisana Vlada, ona je permanentno na udaru od strane bivšeg režima, ali i djelova nove parlamentarne većine“, rekao je Krivokapić.

Odgovarajući na pitanje kako komentariše činjenicu da Demokratski front (DF) u razgovorima o rješenju političke krize traži rekonstrukciju Vlade, ali bez njega na njenom čelu, on je naveo da apsolutno podržava i afirmiše politiku koja se sprovodi u okvirima ustanovnosti i zakonitosti, i da tako gleda i na inicijativu DF-a, koja je legitimna.Krivokapić je kazao da smatra da je za demokratsku tranziciju dobro imati saradnju i veći stepen razumijevanja skupštinske većine i prve demokratske Vlade, ali da ne pristaje da Vlada bude puki instrument i izvršitelj pojedinih želja određenog dijela predstavnika zakonodavne vlasti.

„I kada sam prihvatio ponuđenu poziciju nosioca pobjedničke koalicije "Za budućnost Crne Gore", nisam se ponašao, niti djelovao kao marioneta, bez stava i vizije“, rekao je Krivokapić.

On je poručio da pogotovo ne planira tako da se ponaša nakon što su im građani ukazali povjerenje i pružili istorijsku šansu.

„Preuzeo sam odgovornost sa svojim timom, i vjerujem da ćemo ispuniti očekivanja naših građana uprkos brojnim opstrukcijama, spletkama i klevetama sa kojima se suočavamo od prvog dana formiranja Vlade“, kazao je Krivokapić.

Izvor:mina