Knežević: Dogovoriti formiranje nove vlade od aktuelne većine i manjinskih partija

Demokratski front (DF) podržaće inicijativu za izglasavanje nepovjerenja aktuelnoj Vladi ako prethodno bude potpisan koalicioni sporazum, kojim će biti dogovoreno formiranje nove vlade od predstavnika parlamentarne većine i manjinskih partija, kazao je jedan od lidera DF-a Milan Knežević.

On je rekao da u parlamentarnoj većini postoje neke ideje da treba pokrenuti inicijativu o izglasavanju nepovjerenju Vladi premijera Zdravka Krivokapića.

„DF je spreman da bude dio te inicijative unutar parlamentarne većine, ali sa jasno preciziranim koalicionim sporazumom da se nakon toga bira nova vlada iz redova aktuelne parlamentarne većine i eventualno stranaka manjinskih naroda“, kazao je Knežević u intervjuu agenciji MINA.On je kazao da su u zabludi oni koji misle da će DF rušiti Vladu Krivokapića da bi kasnije djelovi parlamentarne većine napravili manjinsku vladu ili neku neformalnu koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

„Spremni smo da unutar aktuelne većine nađemo rješenje, potpišemo koalicioni sporazum prije nego potpišemo inicijativu o nepovjerenju Vladi Krivokapića, i da na osnovu rezultata izbora od 30. avgusta napravimo novu vladu u kojoj bi bile i stranke manjinskih naroda ukoliko su zainteresovane“, poručio je Knežević.On je ranije ocijenio da je memorandum o saradnji između URA-e, Socijalističke narodne partije (SNP), Civisa i manjinskih partija dobra osnova za formiranje nove Vlade od aktuelne parlamentarne većine i stranaka manjinskih naroda.

Izvor: Mina