Biraču nije dozvoljeno glasanje u Opštini Šavnik, policija saslušava člana odbora

Nije prošlo ni dva sata od otvaranja birališta na dva biračka mjesta u Šavniku, a zaustavljeno je glasanje u zgradi Opštine. Član biračkog odbora nije dozvolio jednom biraču da glasa i u toku su pregovori. Član odbora Slobodan Stanisavić dao je izjavu policiji. Lokalni izbori na dva biračka mjesta u Šavniku održavaju se sedmi put. Građani glasaju u zgradi Opštine Šavnik gdje pravo glasa ima 483 birača i selu Kruševice gdje pravo glasa ima 58 birača.

09:38 - Na biračkom mjestu u Kruševicama do 9:30 glasalo je pet osoba.

Glasanje na tom biračkom mjestu protiče u najboljem redu.

09:10- Ekipa TVCG zabilježila je prisustvo policije u civilu, koja je pozvala i člana biračkog odbora Slobodana Stanisavića kako bi dao izjavu.

08:44- Jednom biraču nije dozvoljeno glasanje u zgradi Opštine Šavnik, javlja dopisnik RTCG. Članovi biračkog odbora pregovaraju o tome da li će se glasanje nastaviti.

Jedan od članova biračkog odbora nije dozvolio glasanje biraču jer ga nije prepoznao kao stanovnika Šavnika.

08:15 - Do osam sati u mjestu Kruševice glasala su dva birača, dok je u na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik 2 biračko pravo ostvarilo osam građana.

Šavnik, biračko mjesto Kruševice Šavnik, biračko mjesto Kruševice (Foto: rtcg.me)

Lokalni izbori u 14 crnogorskih gradova održani su 23. oktobra. Završeni su u svim opštinama osim u Šavniku, gdje se svake semice od tada prekida glasanje zbog brojnih neregularnosti i incidenta, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nijesu omogućili glasačima da ostvare svoje biračko pravo.

Glavni politički protivnici, dosadašnja gradska vlast predvođena Demokratskom partijom socijalista i Demokratski front i Demokrate, s druge, međusobno se optužuju za opstrukciju izbornog procesa.

Od 23. oktobra nedjeljom su u Šavniku zatvoreni ugostiteljski objekti, dok je na ulicama prisutan veliki broj policajaca.

Biračka mjesta otvorena su u sedam, a biće zatvorena u 20 sati.

izvor: rtcg