OIK: Prekinuto glasanje u Šavniku, osmi krug 11. decembra

Prekinut je sedmi krug glasanja za lokalnu vlast u Šavniku, odlučeno je nakon zasijedanja Opštinske izborne komisije. Naredni izbori na dva biračka mjesta u zgradi Opštine i Kruševicama biće održani 11. decembra. Jutros, dva sata nakon otvaranja birališta, prekinuto je glasanje u zgradi Opštine, a zatim i u Kruševicama. Razlog je isti kao prethodnih puta, članovi odbora iz koalicije "Za budućnost Crne Gore" nijesu dozvolili biračima za koje tvrde da nijesu iz Šavnika da glasaju.

Kako saznaje TVCG četiri člana OIK-a su bila za, a četiri protiv nastavka glasanja. Član odbora u Kruševicama uništio je četiri glasačka listića.

Na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik pravo glasa ima 483 birača, a u selu Kruševice 58 birača.

TOK IZBORA:

12:23 - Naredni izbori na dva biračka mjesta u zgradi Opštine i Kruševicama biće održani 11. decembra.

11:53 - Završeno zasijedanje Opštinske izborne komisije. Kako javlja reporter RTCG, četiri člana su glasala za nastavak glasanja, dok je isto toliko članova komisije bilo protiv. Na taj način glasanje na biračkim mjestima u Opštini i Kruševicama je definitivno prekinuto.

11:42 - Prekinuto glasanje i u Krušavicama.

Predsjednik biračkog odbora Peko Pješivac kazao je za TVCG da član odbora nije dozvolio jednom biraču da glasa, nakon čega je uništio četiri glasačka listića.

11:07 - Očekuje se odluka Opštinske izborne komisije, koja još nije u punom sastavu, o nastavku glasanja na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik.

Glasanje je obustavljeno jutros nešto prije devet sati nakon što članovi odbora iz koalicije “Za budućnost Šavnika” nijesu dozvolili jednom biraču da glasa.

09:38 - Na biračkom mjestu u Kruševicama do 9:30 glasalo je pet osoba.

Glasanje na tom biračkom mjestu protiče u najboljem redu.

09:10- Ekipa TVCG zabilježila je prisustvo policije u civilu, koja je pozvala i člana biračkog odbora Slobodana Stanisavića kako bi dao izjavu.

Izvor: Rtcg