"Jadan je izgovor o neprihvatanju jedne koalicije"

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović kazao je kako bi više volio da se mandatar za sastav nove Vlade Milojko Spajić sastaje sa ljudima sa kojima treba da se dogovori o njoj nego sa ambasadorima.

“Da sam na mjestu mandatara, a bogu hvala nijesam, ne znam šta bih razgovarao sa njima u trenutku kada sastavljam Vladu. Moramo da prekinemo sa tom praksom”, rekao je Danilović gostujući na RTHN.

Kazao je kako je Spajić dobio 44 glasa podrške da bude mandatar.

“Među njima je bio i naš glas. Neuslovljen. Mislim da je dužan da cijeni to. Ali smo mu tada javno rekli da to ne znači blanko povjerenje za formiranje Vlade i da očekujemo da krenemo putem koji smo dogovorili”, dodao je.

Ne smetaju im, kaže, ni albanske partije ni Bošnjačka stranka, niti ima mirenja bez njih.

“Jadan je to izgovor da je u pitanju neprihvatanje samo jedne koalicije. Ja imam lošije odnose sa ZBCG nego ove kolege koje postavljaju standard, nego kolege iz BS ili iz nekih albanskih stranaka. Ja ne branim koaliciju ZBCG, ja branim principe”, istakao je Danilović.

 Vrlo je upitno, smatra on, da li Spajić može doći do većine od 41-42 poslanika.

“Ako je to platforma koja bi nam se ponudila, da se opet gledamo u tom začaranom krugu – nema potrebe da se gledamo. Tražimo da sjednemo svi sa kojima se neformalno pregovaralo, pa da međusobno čujemo da li neko nekoga isključuje”, poručio je on.

Zašto bi se, upitao je, pravila Vlada sa podrškom od 41, ako bi ona mogla da iznosi 55.

Izvor: RTCG