Preko 350 kontrola, 100 prekršajnih naloga vrijednih oko 70 hiljada eura

Preko 350 kontrola, 100 prekršajnih naloga vrijednih oko 70 hiljada eura. To su učinci četiri inspekcije tokom minulih prvomajskih i vaskršnjih praznika, koje je za Radio Crne Gore saopštila direktorka Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević.

Napominje i da je za četiri mjeseca bilo više nadzora nego lani i da je skoro dva miliona izdato naloga za naplatu kazne zbog nepravilnosti uočenih na terenu. Smatra da je model prema kojem sada funkcionišu inspekcije bolji od predloženog Zakonom o inspekcijskom nadzoru koji predviđa ukidanje te institucije. To, poručuje, Vujošević, pokazuje i iskustvo država regiona koje rade po sličnim ili istim pravilima.Tržišni, inspektori rada, turistički, te zdravstveno sanitarni minulih sedam dana imali su 367 inspekcijskih nadzora i izdali 109 prekršajnih naloga vrijednih oko 70 hiljada eura.

To je Radiju Crne saopštila direktorka Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević.“Podnijeli su 21 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Dakle, brojke govore da je UIP bila prisutna na terenu i da je zaista veliki broj nadzora obavila i na taj način pokazala da spremno ulazi u predstojeću turističku sezonu”, kazala je Vujošević.

Izvor:RTCG

Foto: tvcg/printscreen