Salina- put do idealne linije, bez celulita

Salina je nezaobilazan 3 u 1 anticelulit tretman, koji podrazumijeva piling tijela, detoksikaciju i limfnu drenažu. Salinom oslobađamo međućelijske prostore i pripremamo kožu za dalje terapeutske procedure, bilo da se radi o mezoterapiji, anticelulit programima, zatezanju opuštene i mlitave kože, kavitaciji ili programima mršavljenja, kaže za Portal Radija Bijelo Polje kozmetičarka Sloba Bubanja.

 

Mehanički piling tijela

Kao što mu i samo ime govori, to je piling kojim se mehanički otklanjaju odumrle ćelije radi bolje penetracije kozmetičkih preparata, bolje apsorpcije kiseonika i ubrzavanja metabolizma, što dovodi do pospješivanja eliminacije toksina i slobodnih radikala, brže regeneracije i stvaranja boljih preduslova za dalje kozmetičke tretmane tijela. Proizvod bez koga ne možemo zamisliti niti početi nijednu kozmetičku procedura je SALINA . Ovaj tretman, više od 15 godina pomaže ženama u borbi protiv celulita, razbijajući deponovanu masnoću pomiješanu sa toksinima i pospešujući oslobađanje tečnosti koja se zadržava u tkivima, proizvodeći efekat  „narandžine kore". Salina je tretman kojim počinjemo svaku anticelulit proceduru. To je preparat kojim se radi mehanički piling tijela, mješavinom morskih soli različite granulacije i esencijalnih aromaterapeutskih ulja. Ova mješavina daje posebno dobre rezultate kad se kombinuje sa termo ćebetom. Salinom se blagim masažnim pokretima, koža temeljno oslobodi svih materija koje ometaju njene normalne funkcije. Nakon pilinga klijenta umotamo u foliju, pa u već zagrijano termo ćebe”, ističe Bubanja i podsjeća da umjesto termo ćebeta mogu se koristiti i drugi načini zagrijavanja kao što su sauna, vodeni krevet, parno kupatilo i sl.

 

 Značaj termo ćebeta u anticelulit tretmanima

Termo ćebe spada u grupu “body wrap” tretmana. Namijenjeno je za kozmetičke tretmane kod kojih je neophodan efekat saune. Tretman se bazira na zagrijavanju tijela do tačke znojenja, čime se otvaraju pore, izbacuju toksini i slobodni radikali, stimuliše se cirkulacija, a istovremeno i detoksikacija cijelog tijela. Koristi se za tretmane celulita, kod povećanih masnih naslaga, viška kilograma, zadržavanja tečnosti, otoka, poremećaja limfne cirkulacije i drugih poremećaja gdje je neophodno prije početka drugih tretmana uraditi dobru pripremu kože i potkožnog, naročito masnog tkiva, radi bolje apsorpcije kozmetičkih preparata i kiseonika i ubrzavanja metabolizma. Takođe, primjenjuje se radi  pospješivanja eliminacije toksina i slobodnih radikala, brže regeneracije i stvaranja preduslova za dalje kozmetičke tretmane tijela.  Na celulitom zahvaćene zone, pažljivo odabrane preparate treba temeljno utrljati prije umotavanja u ćebe. Kombinacijom aromaterapije, preparata koji su namijenjeni specijalno za ovakve procedure i proizvoda iz mora koji u ovoj kombinaciji imaju značajnu ulogu, istopiće se i najtvrdokorniji celulit. Termo ćebe je najlakša metoda znojenja i sagorijevanja masnoća. Na novim i luksuznim ćebadima postoji displej na kome klijent sam određuje temperaturu na različitim dijelovima tijela. Temperatura može biti od 50, 60 ili 70 stepeni i uz adekvatno odabrane preparate, naročito one sa visokim koncentracijama mineralnih soli, kalcijuma, magnezijuma i drugih sastojaka koji pospješuju izbacivanje toksina i limfnu drenažu, postižu se izvanredni rezultati”, naglašava vlasnica beauty centra “Estebel”.

 

Detoksikacija

Izbacivanje toksina, slobodnih radikala, soli, masnoće i ostalih štetnih sastojaka kombinacijom limfne drenaže i specijalnih preparata koji pospješuju otvaranje pora i izbacivanje toksina, uz umotavanje u termo ćebe sa efektom saune, naziva se detoksikacija. Detoksikacija se preporučuje u slučajevima oslabljene razmjene materija,  teških, umornih i natečenih nogu,  svih oblika i stadijuma celulita, kod pušača i osoba koje dugo borave u zadimljenim i zagušljivim prostorijama sa nedovoljno prirodne svjetlosti. Kod ovih osoba, zbog smanjene razmjene materija, ćelije brže izumiru, talože se na površini i zatvaraju pore. Usljed usporene cirkulacije, smanjenog dotoka kiseonika i nedovoljne ishranjenosti, tonus mišića slabi, koža se opušta, postaje mlitava i počinje da stari .

 

Limfna drenaža   

Limfna drenaža je specijalna terapeutska procedura koja se izvodi posebnim drenažnim pokretima i pritiskom na određene tačke, limfne čvorove, koje otvaramo i iz njih dreniramo nakupljenu tečnost pomiješanu sa masnoćom, solima i toksinima, koji su glavni uzroci stvaranja celulita. Limfnom drenažom oslobađamo kožu i međućelijske prostore i pripremamo ih za lakšu razmjenu materija i izlučivanje svih tih nagomilanih štetnih sastojaka koji prave ,,narandžinu koru", ističu u “Estebel-u”.