Manikir s nježnim tratinčicama novi hit

Osim što je vizuelno atraktivan, manikir sa tratinčicama je zapravo vrlo jednostavan za kreiranje.

Koje ćete boje kombinovati zavisi isključivo od vas, a krajnji rezultat biće jedinstven te pravi mamac za poglede.

Kada je uređenje noktiju u pitanju, inspiraciju nerijetko odlučimo potražiti na društvenim mrežama.

Riječ je zapravo o tzv. daisy manikuri, odnosno načinu ukrašavanja noktiju crtežima mnogima omiljenih cvjetiča -  tratinčica. Nokti ukrašeni ovom tehnikom jednostavno su preslatki! No, ako je vjerovati stručnjacima za njihovo oblikovanje, ovaj tip manikure nije teško izvesti ni u kućnoj radinosti.

Stručnjakinja za nokte Liz Lomeli napominje kako su za postizanje originalnog izgleda tratinčica potrebni bijeli, žuti i narandžasti lak te gornji premaz, odnosno top coat. Za alat će vam trebati čačkalica, zaobljena metalna tačkica i komad aluminijske folije kao paleta za miješanje. Ako ste početnica u ovome, kako bi smanjili mogućnost greške onda umjesto uređivana svih noktiju radije odaberite ukrasiti samo dva nokta koji će biti svojevrsni naglasci na vašoj ruci.

Najjednostavniji dizajn tratinčica počinjete tako da šest latica iste boje postavite u krug s tučkom druge boje u sredini.

"Uzmite svoj alat za crtanje, pokupite bijeli lak i započnite laticu izvana, slikajući prema sredini vašeg cvijeta. Ponovite ovaj korak u krugu za svaku laticu, zatim obrišite alat za isticanje, odaberite žuti lak i dodajte tačku u sredini", objašnjava Liz.

Prilikom izvedbe ne morate se bojati da neće ispasti savršeno. Greške zapravo doprinose realnosti, budući da je i cvijeće na livadi različitih dimenzija i oblika. Kada ste gotovi s iscrtavanjem pustite da se "crtež" osuši te potom nanesite gornji zaštitni sloj. Naravno, ovu manikuru ne morate nužno izvoditi na prozirnoj bazi, sjajno izgleda i na tamnijoj podlozi.

 Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković