Lanene posteljine, dodatak koji će osvježiti svaku spavaću sobu

Pod mekanom i mirisnom posteljinom provedimo noć, a nerijetko malene rituale opuštanja, poput čitanja knjige, takođe preselimo upravo u spavaću sobu.

Bez obzira da li birate minimalistički, skandinavski ili nekonvencionalniji, šareniji stil, cijeli prostor će dobiti potpuno novi izgled s promjenom posteljine.

Iako malo skuplji od klasičnog pamuka, lan je materijal koji diše, izgleda odlično i pomaže stvoriti ugodno okruženje u našim prostorijama. Kao jedan od rijetkih materijala koji izgleda dobro zgužvan, lan je savršeni odabir za spavaću sobu budući da je posteljinu ionako teško održati u savršeno ispeglanom stanju. Što je vaša lanena posteljina zgužvanija to će izgledati bolje i biti mekša što znači da u svom krevetu zaista možete uživati bez ustručavanja.

Posteljina od lana je novi moderan izraz koji u spavaću sobu unosi mir i sklad. Pranje lanene posteljine se ne razlikuje od onoga s pamučnom posteljinom, a naborani dijelovi su jedan od čari ovog materijala, koji sa vremenom postaje nevjerojatno mekan.

Ne sadrži statički sloj, odlično upija i zbog svoje prozračne teksture idealan je za ljetne dane i ugodan san.

Lan je jednako poželjna tkanina ljeti kada posteljinom u boji pijeska, nježno ružičaste nijanse ili jednostavnom bijelom verzijom možete unijeti dodatnu svježinu u sobu, kao i zimi kada će smeđe, žute i narandžaste nijanse unijeti toplinu, a zagasito siva, plava ili zelena ležerni šarm udobne oaze.

Jednobojne lanene posteljine odlično će se složiti i s jastucima u drugoj boji i materijalu, tako da svoju kreativnost možete pokazati i u dekorisanju kreveta.

Na vama je samo da pronađete favorite i posvetite se stvaranju kutka u kojem ćete rado provoditi vrijeme.

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Jasminka Mulić