Kad vam dosade cvjetići i printovi: Tu je minimalizam

Ljubiteljima jednostavnog, jednobojnog i svedenog odijevanja poznata je činjenica da se njihove kombinacije ubrajaju u klasike te da im je obezbeđen stalni "IN" faktor u svijetu mode

Posljednjih 12 mjeseci minimalistički stil nastavlja svoju uzlaznu putanju. Mnogi brendovi prihvatili su čuvenu devizu "manje je više".

Jednostavan, ali nikad dosadan, minimalizam je vrlo poželjan, posebno za one ličnosti kojima su postali naporni cvjetni dezeni, naglašeni krojevi, patike sa platformom i slojevitnost u oblačenju.

Sa velikim izborom printova, jarkih boja i ljetnjeg šarenila, ponekad poželimo da izgledamo “obično” i da se odmorimo od jakih boja. Tada biramo minimalističke odjevne komade.

Ljubiteljima jednostavnog, jednobojnog i svedenog odijevanja poznata je činjenica da se njihove kombinacije ubrajaju u klasike te da im je obezbeđen stalni "IN" faktor u svijetu mode.

Stroge linije, oštri krojevi, crni, bijeli ili bež komadi stvoriće sofisticiran i izbalansiran izgled vrijedan pažnje. "Stroga" pravila olakšavaju izbor u svakodnevnom odijevanju i kombinacijama.

Elementi nisu komplikovani ali su apsolutno promišljeni. Na kraju krajeva i moraju to da budu pošto ih je zaista malo i nema ničega da odvraća pažnju.

Uz ovakvu odjeću nosi se uglavnom ravna obuća ili ona sa niskom štiklom. Žene koje biraju ovakav stil odijevanja ne pristaju na maltretiranje sa visokim štiklama.

Ovoga ljeta trend minimalizma ne isključuje jarke boje, važno je da sve ostaje jednostavno i smjelo, uz čiste strukture i dobar kroj.

 

Izvor I foto: Vijesti.me

Tekst objavila: Jasminka Mulić