Dajete djeci čokoladna jaja? Nakon ove potresne priče dobro ćete razmisliti

Jedna od najdražih poslastica svakog djeteta, naročito za Uskrs, su svakako čokoladna jaja. Međutim, jedna majka je imala stravično iskustvo nakon što je dala ovaj slatkiš svojoj ćerki.

Nepoznata majka napisala je upozorenje svim roditeljima nakon što je izgubila svoju petogodišnju djevojčicu.

Britanski list Dejli Mejl prenosi da majka svoju ćerku nije mogla da spasi čak ni lupanjem po leđima. Pokušala je da izbaci čokoladno jaje kojim se djevojčica zadavila i pritiskom na gornji dio trbuha, međutim ništa nije pomoglo.

Žena tvrdi i da je samo šest mjeseci prije tog događaja bila na kursu prve pomoći i da su joj sve tehnike bile poznate. Upozorila je ostale majke da je “naizgled bezopasna poslastica odvukla njenog anđela”.

Uskoro su se javili i ostali roditelji sa svojim iskustvima. Mnogi su se poistovjetili sa ovom pričom. Neki su napisali i da žale što su ikada kupili takav proizvod svojoj djeci.

Na pakovanjima mini čokoladnih jaja koje proizvodi jedna poznata kompanija slatkiša stoji upozorenje: “Opasnost od gušenja: ovaj proizvod nije prikladan za djecu mlađu od četiri godine”.

Iz te kompanije su izjavili da im je veoma žao zbog slučaja, ali i da na pakovanju jasno stoji da čokoladno jaje nije prikladno za veoma malu djecu.

 Izvor: CdM