Jednostavni načini za osvježavanje stajlinga

Ako ste se “zaglavili” u biranju stalno istih odjevnih komada, imamo jednostavna rješenja koja će vam pomoći da osvježite vaš stajling.

Potpuno je u redu nositi istu kombinaciju odjeće, poput radne uniforme ili omiljenih komada u kojima se osjećate udobno. Ali, sigurno ste nekad poželjeli da osvježite isti i promijenite nešto u vašem izgledu. To ne mora biti teško, iako će vam u početku izgledati tako, niti morate da kupujete novu odjeću da biste u tome uspjeli.

U nastavku otkrijte nekoliko trikova koji će vam pomoći da osvježite vaš izgled.

Počnite od malih koraka: dodajte stilu jedinstvene i zanimljive detalje

Možete se zabaviti sa odjećom, iako možda niste pretjerani ‘avanturista’. Izaberite komad odjeće koji ima upadljive detalje, popu duksa sa perlama ili košulje sa preuveličanom kragnom, a zatim ceo stajling finiširajte nakitom. Odaberite najupadljiviji nakit koji će se slagati uz vaš odabrani odjevni komad.

Vrijeme vas ne može zaustaviti

Kišnog dana ne morate nositi satenske cipele, ali ne dozvolite da vas spriječi da obučete svoju omiljenu haljinu ili drugu kombinaciju u veselim nijansama. Umjesto klasičnih farmerki i jednostavne majice, obucite zabavnu haljinu koja će vas oraspoložiti i obuću koja je odlična za kišu - ali ne previše običnu.

Zavolite boje

Mnogi dizajneri i modni urednici vole da nose različite boje uz upadljive materijale poput veštačkog krzna. Čak će i svijetli žuti džemper ili pink cipele imati veliki efekat.

Uvijek nosite svoju omiljenu haljinu kada to želite

Suknjice od tila i tiare možete ostaviti za one mlađe od sebe, ali prelijepu haljinu u kojoj se osjećate kao kraljica nikako ne treba da čuvate samo za ‘specijalne prilike’. Ako je model previše elegantan, obujte uz nju par jednostavnih cipela i ne zaboravite na zanimljive čarape.

Izvor: Ženski magazin