Pripremite lice i tijelo za proljeće

Dubinskim čišćenjem i pilingom riješite se tragova zime.

Počnite sa tuširanjem uz dobar gel. Kad se tijelo zagrijalo nanesite piling od stopala na gore do struka i od vrata ka struku. Masirajte svaki dio tijela kružnim pokretima, a posebno na lakotovima i koljenima jer je tu koža najgrublja.

Piling stavite na turpiju ili na kamen za pete i energičnim pokretima istrljajte kožu na stopalima. Isperite tijelo mlakom vodom i obrišite nježno peškirom bez trljanja. Zatim, na tijelo nanesite mlijeko, losion ili ulje za tijelo. A na pete, koljena i laktove stavite deblji sloj hidrantne kreme i ostavite da upije.

Lice detaljno očistite u kozmetičkom salonu ili prema domaćim receptima koje i same možete da pripremite kod kuće. Dubinsko čišćenje lica podrazumijeva parenje ili zagrijavanje kože kako bi se pore što bolje otvorile i lakše očistile. Nakon toga, slijedi čišćenje mitesera, ručno ili specijalnim aparatom. Čišćenjem obezbjeđujete normalnu funkciju kože koja dobija svježinu i sjaj.

Da bi lice djelovalo svježe i njegovano očistite ga nježnim pokretima mlijekom za skidanje šmnike, a nakon toga losionom. Umasirajte piling kružnim pokretima prstiju, pa ga odstranite vodom ili tupferima koji su namočeni u losion. Lice osušite papirnom maramicom ili peškirom. Nanesite hranljivu masku za vaš tip kože i ostavite da djeluje koliko piše u uputstvu. Zatim, isperite masku mlakom vodom i na kraju isprskajte lice prohlađenim čajem od kamilice. Ponovite postupak sušenja lica. Na kraju lice namažite hidrantnom kremom za vašu kožu. 

U proljeće je neophodan temeljan manikir i pedikir. Nahranite stopala i ruke. 

Uradite pedikir i manikir poslije tuširanja ili potopite šake i stopala u posudu sa toplom vodom. Stopala držite 5 minuta pa ih onda obrišite peškirom i potisnite zanoktice ka korijenu noktiju štapićem za tu namjenu. Nokte isturpijajte ravno da ne bi došlo do infekcije i da se ne bi stvorile zanoktice. Zanoktice na rukama i nogama potisnite i nokte oblikujte po želji. Nokte ojačajte posebnom podlogom pa nanesite lak po sopstvenom izboru. Završite lakiranje zaštitnim slojem bezbojonog laka.

Kosu osvježite šišanjem suvih i ispucalih krajeva. A onda kod kuće nekim tretmanom je učinite zdravijom i sjajnom.

Poslije šamponiranja šamponom za vaš tip kose, rukama iscijedite vodu i nanesite balzam

pa ostavite da djeluje 5 minuta. Kosu zatim isperite i nanesite masku sa dubinskim djelovanjem masirajući tjeme. Raščešljajte kosu češljem sa širokim zupcima, stavite kapu i umotajte u topao peškir. Ostavite da djeluje 5 minuta i na kraju dobro isperite.

Da bi vaše ruke, dekolte i noge izgledali savršeno potamnite tijelo kremom za samopotamnjivanje. Tijelo najprije dobro očistite pilingom. Stavite frotirske rukavice za masažu da vam ruke ne potamne više od tijela. Kremu rastrljajte među dlanovima i kružnim pokretima nanosite od stopala na gore. Na koljena i laktove i na sve pregibe nanesite manje kreme. Na lice nanesite kremu za samopatamnjivanje kao što inače nanosite kremu. Kremu treba urtljavati sve dok je koža ne upije, jer ako se ne utrlja dobro mogu ostati fleke.

izvor:CdM