Ruski ljekar otkrio način da ojačate imunitet: Ovih šest biljnih čajeva su najbolji

Ovo su ubjedljivo najbolji čajevi za imunitet po riječima ruskog stručnjaka.

Čak i ljekari se slažu da jedan od najjednostavnijih načina i najjeftiniji da ojačate imunitet u zimskom periodu predstavljaju čajevi. Neki posežu i za prekomjernom upotrebom bijelog luka, bilo u kombinaciji sa medom ili samostalno, ali za one "osjetljivog njuha". čajevi su svakako bolje rješenje.

Da biste u zimu ojačali imunitet i zaštitili se od bolesti, ruski ljekar Ruslan Platošin preporučuje da se bavite sportom, češće provjetravate prozore u stanu, i što je najvažnije, kuvate i pijete biljne čajeve.

Skladište vitamina

"Svim svojim pacijentima savjetujem da voće jedu češće i u većim količinama nego ranije. Posebno se preporučuju citrusi, koji su izuzetno bogati vitaminom C. Ništa manje efikasno u borbi protiv sezonskih virusa nije ni povrće. Na primjer, šargarepa", kaže Platošin.

Imuni sistem možete ojačati ne samo voćem i povrćem, već i uz pomoć jednako ukusnog i zdravog čaja od ljekovitog bilja.

Kako napominje doktor, većina biljnih napitaka savršeno osvježava organizam, što je veoma važno zimi, kada smo u padu sa energijom. Ovaj stručnjak je izdvojio i nekoliko čajeva koje je najbolje piti zimi jer sadrže veoma korisne elemente za zdravlje organizma, a to su oni od đumbira, šipka, limuna, nane, lipe i udike (viburnuma).

Po želji možete da im dodate šećer ili med, ali je najbolje da ih pijete nezaslađene. Ovi prirodni napici su daleko efikasniji za zdravlje od sintetičkih vitamina iz apoteke.

Takođe, ljekar savjetuje da ojačate imuni sistem čajem od povrća. Priprema se jednostavno: na sitno narendajte malu sirovu cveklu i dvije svježe šargarepe, prelijte kipućom vodom i ostavite da se kuva 15 minuta. Nakon ovog perioda, čaj treba procijediti kroz sito, dodati mu kašiku meda, promiješati i možete da ga pijete.

 

Izvor i foto:Koletiv.me

Tekst objavila: Jasminka Mulić