Neutralne boje: Lak put do savršenog stila

Pri kupovini odjeće treba slijediti pravilo da vam najskuplja odjeća bude u neutralnim nijansama, a ona pomodna i jeftinija u drugim bojama.

U neutralne boje ubrajamo crnu, bijelu, sivu i različite nijanse smeđe. Po pravilu se te boje mogu kombinovati sa svim bojama i kreacijama. Dodatno se u neutralne mogu dodati teget, (boja farmerica), maslinasta, srebrna, zlatna, bež i krem.Posebno su dobar izbor kad je hladno pa svakako morate nositi više slojeva odjeće. Ako su u sličnim nijansama neutralnih boja - izgledaćete odlično bez mnogo truda.

Te grupe boja kreiraju paletu koja može biti idealan temelj garderobe većine žena, bez obzira pratile modu ili ne. Zato svakoj ženi trebaju crne, bež i smeđe cipele. Možda su dosadne, ali ne možete ignorisati njihovu široku mogućnost kombinovanja.

Neutralne boje su otporne na trendove, pa ih možete nositi u svim prilikama. One su fleksibilne jer ih možete kombinovati sa bilo kojom drugom bojom, a da ne izgledate napadno.

Pri kupovini odjeće treba slijediti pravilo da vam najskuplja odjeća bude u neutralnim nijansama, a ona pomodna i jeftinija u drugim bojama. Tako ćete najbolje iskoristiti potrošeni novac.

Ako vi spadate u topao tip (jesenji i proljećni), tj. imate tople tonove boje kose i kože najbolje ćete izgledati u neutralnim toplim bojama poput zlatne, bež, maslinaste, krem i čokoladno smeđe.

 

Ako ste hladan tip (zimski i ljetnji) najbolje će vam stajati neutralne hladne boje poput srebrne, teget, sive, crne i bijele.

 

Izvor i foto:Vijesti.me

Tekst objavila: Jasminka Mulić