Zakon privlačnosti: Ako ste mislili da partnera bira samo srce , prevarili ste se - Ovo je presudno

Ovoga puta, podsvijest je umiješala prste.

Znate ono kad kažemo da bismo mogli da biramo glavom, a ne srcem? Većina nas smatra da, pri odabiru partnera, slušamo šta ono što nam srce kaže, međutim, kako se ispostavilo, to baš i nije tako.

Da li je osoba s kojom smo u vezi prava ili ne, znamo od samog početka, samo što to nećemo sebi uvijek da priznamo - tvrde naučnici.

Britansko istraživanje je pokazalo da naša podsvijest sve vrijeme veze radi punom parom, tumači nam da li je partner ''taj'' ili treba da idemo dalje, stvara nam asocijacije čim pomislimo i vidimo momka/djevojku.

Istraživači su tek vjenčanim parovima dali zadatak da povežu riječi pozitivne i negativne konotacije sa slikom bračnog partnera.

Četiri godine kasnije ispostavilo se da, oni koji su brže spajali negativne riječi sa partnerovom slikom, nisu bili zadovoljni u braku, za razliku od onih koji su je označavali pozitivnom.

Naučnici su to objasnili teorijom da podsvijest sve zna od prvog dana i da ne možemo da je prevarimo, čak i kada se trudimo da nam na pomisao na partnera na pamet padaju samo lijepe asocijacije.

 

Izvor i foto:Nezavisne novine

Tekst objavila:Jasminka Mulić