Mini-jelke, novogodišnja dekoracija idealna za mali stan

Iako većina nas teži da u svoj dom smjesti novogodišnju jelku koja će dominirati prostorom i tako podstaći čaroban praznični ugođaj, nekada kvadratura stana to, nažalost, ne dopušta.

Ipak, to nije razlog da u svom domu ne napravite novogodišnju atmosferu i to uz pomoć mini-jelke koja ni po čemu ne zaostaje za nešto većom varijantom.

Minijaturne jelke izgledaju lijepo u svakom ambijentu - mogu stajati same, na policama među knjigama, komodama, klaviru, stolu, te biti odlična dopuna ostalim dekorativnim elementima.

Mini novogodišnje jelke veoma su praktičan i prije svega funkcionalan odabir za male stanove, ali, takođe, riječ je o detalju koji "podiže" prostor i pruža dovoljno mogućnosti za kreativno izražavanje.

Shodno tome, ako ste do sada imali nedoumice u vezi s mini-jelkom, to više ne mora biti slučaj jer postoje sjajna i više nego atraktivna estetska rješenja s kojima će ovakva jelka zasjati na najbolji mogući način.

Prije svega, mini-jelka mora biti na visini, pa je za nju idealno mjesto polica gdje stoji televizor, šank ili bilo koja druga visoka površina u vašem domu. Ono što najviše volimo kod pomenutih jelki definitivno je mogućnost zanimljivog dna, odnosno možete je staviti u pletenu korpu. Osim toga, mini-jelke vole i mini-kuglice, mašne i slične prigodne ukrase, a možete ih staviti u nešto većem broju kako biste postigli punoću.

Mini-jelke lako možete odnijeti i na najviše spratove zgrada bez lifta, ne padaju im iglice, ne morate brinuti hoće li vam stati u auto i nema muke s nasađivanjem na stalak. Stane u svaki kutak vašeg stana, sobe... Ako je drvce iz prirode, nakon praznika ga možete presaditi u veću saksiju i uživati u njemu još dugo godina.

Budući da je vrijeme kićenja jelki počelo, bilo da je velika ili mala, dajte mašti na volju i ukrasite ih na način koji će tokom prazničnih dana oplemeniti vaš dom.

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst objavila:Jasminka Mulić