Šta se dešava s licem kada prestanete da se šminkate

Istraživanje je pokazalo šta se dešava s licem žene koja prestane da se šminka na duže staze.

Žene koje su odložile šminku na duži period primjetile su promjene na licu, ali su se i osjećale drugačije, pokazalo je istraživanje sajta BrightSide u saradnji sa kompanijom "Kenabo" koja se bavi proizvodnjom kozmetike.

Pet je ključnih stvari, pa saznajte koje su to promjene koje se dese.

Nećete više biti stranac u ogledalu

Dok su se šminkale, žene su navikle da u ogledalo vide jednu osobu, dok kada skinu šminku, pred njima kao da stoji "neko drugi". Isto je i obrnuto; kada se dugo ne šminkate, našminkano lice djelovaće vam kao lice stranca.

Koža je otpornija

Pojedini proizvodi za šminkanje isušuju kožu i oštećuju je. Za lice bez šminke je potreban samo zaštitni faktor protiv UV zračenja.

Mlađi izgled

Kako je istraživanje pokazalo, žene srednje dobi su izgledale mlađe, a poznato je da mlađe devojke koje koriste jaču šminku izgledaju starije. Zanimljivo je i da se žene koje svakodnevno nose šminku osjećaju starije.

Uz prirodan izgled djelovaćete prijateljski raspoloženi u očima drugih

Lice bez šminke djeluje više prijateljski i toplije nego što našminkano lice. Jaka šminka čini vas nepristupačnom u očima drugih.

Bez šminke je kože zdravija i lakše ćete je njegovati

Kada koristite samo malo šminke, nisu vam potrebni ni česti tretmani lica, već je dovoljno redovno umivanje i dobra krema. Od teže šminke, naročito ako je svakog dana nanosite, koža se teže oporavlja.

 

Izvor i foto:Nezavisne novine

Tekst objavila:Jasminka Mulić