Jede vam se slatko, ali nemate snage za pripremu? Ovo je recept stvoren za te prilike

Crumble je desert koji se vrlo jednostavno priprema. Sastoji se od voća i mrvičastog posipa koji se zapeče i jede se još vruć, odnosno topao, s malo sladoleda, tučenog vrhnja ili kreme od vanile, zavisno od toga šta najviše volite i šta vam je pri ruci.

Na TikToku smo našli super brzi recept koji nam izgleda top, pa ga dijelimo s vama. Vjerujemo da volite slastice koje se pripremaju brzo, bez čekanja, prljanja sto posuda i duge pripreme, stajanja pored šporeta, miksanja, brašnjenja svih površina, miješanja...

Za pripremu ovog crumblea sa šljivama koje možete naći svuda po prodavnicama potrebne su vam šljive, pola kilograma do kilogram, koje začinite s malo cimeta i šećera. Zatim napravite mrvičasti posip. Obavezno već sada zagrijte rernu na 200 stepeni  da bude spremna.

Za posip vam je potrebno 250 g glatkog brašna, 150 g maslaca, 150 g šećera te 50 g mljevenih badema, lješnika ili oraha. Sve stavite u zdjelu pa razmrvite rukama da nastanu mrvice. Posipajte preko pripremljenih šljiva i ubacite u rernu na 30 do 40 minuta. To je cijela mudrost.

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst objavila:Jasminka Mulić