Evo šta Federer jede za DORUČAK, RUČAK i VEČERU!

Igrači poput Rodžera Federera ne rađaju se svakog dana. I dok je njegov nesvakidašnji talenat kamen temeljac velike karijere, važan segment tih uspjeha po njegovom priznanju čini i zanimljive prehrambene navike.

Prema podacima magazina Business Insider, njegov dnevni meni izgleda ovako:

Za doručak slavni švajcarac jede domaće vafle i kompot od svJežeg voća na dan mečeva. Nakon obroka prvo ispije čašicu jabukovog sirćeta, šolju kapućina i čašu soka od cijeđenog voća.

“Dva sata prije svakog meča jedem pastu sa nekim blagim sosom… i tako već radim 20 godina. Nakon toga ispijem šoljicu espresa”, rekao je osvajač 20 grend slem titula za International Business Times.

Kako bi bio siguran da unosi dovoljno ugljenih hidrata on redovno unosi minerale poput kalijuma u vidu redovnog konzumiranja banana. Najnovija istraživanja su pokazala da jedna banana srednje veličine sadrži 422 miligrama kalijuma, gotovo 10 procenata propisanih dnevnih potreba.

Večera je vrijeme kada Rodžer u potpunosti uživa u hrani.

“Ljubitelj sam italijanske, japanske i indijske kuhinje”, istakao je jednom prilikom.

U jednom intervjuu iz 2017. godine istakao je da uživa u sladoledu i čokoladama.

“To je moja dijeta. Volim poslastice i ne osjećam se loše povodom toga. Uživam u ukusnoj hrani i igram vrhunski u isto vrijeme. To je moj način”.

Izgleda da je veliki šampion isti poput većine nas, bar kad je u pitanju izbor hrane.

Izvor:Kolektiv.me