"Putin neće dozvoliti da iko dira Srbiju"

Rusija će pomagati i podržavati Srbiju i neće dozvoliti napade na tu zemlju u bilo kom smislu, osim u političkom, prenio je predsjednik Aleksandar Vučić novinarima nakon razgovora sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

"Pet minuta sam nasamo razgovarao s Putinom, dodatno smo učvrstili međusobno povjerenje i dogovorili se oko nekih drugih bitnih stvari za Srbiju. U jednom trenutku je Putin rekao da će pomagati i podržavati Srbiju i da neće dozvoliti da bilo ko na bilo koji način dira Srbiju ili u nekakvom drugom, a ne političkom smislu, vrši napade na našu zemlju i naš narod", rekao je Vučić novinarima.

Vučić, koji u Pekingu učestvuje na Drugom forumu za medjunarodnu saradnju Pojas i put, kazao je da je Putin "bio zaprepašćen time da su Albanci pokušali da zabrane izlazak Srpske liste na izbore".

"Čovjek me je u čudu pogledao, ja sam samo slegao ramenima i rekao da nemam želju da mu oduzimam vrijeme, jer bi sve što bih rekao izgledalo kao da se žalim i kukam nad našom sudbinom", naveo je Vučić.

Izvor: Rtcg