Vučić: Namjera hapšenja je utjerivanja straha

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je da hapšenje u Kosovskoj Mitrovici nemaju nikave veze sa ubistvom predsjednika inicijative SDP Olivera Ivanovića već sa utjerivanjem straha srpskom narodu na Kosovu.

Vučić je na konferenciji za novinare u Beogradu poslije sastanka sa članovima Vlade Srbije rekao, da je među uhapšenima i Saša Ćurčić koji nema nikave veze sa Ivanovićem, a uhapšen je jer je dobacivao specijalnim jedinicama Kosovske policije.

"Uhapsili su ga jer im je dobaciovao na ulici i onda su ubili Boga u njemu i na više mjesta lobanju otvorilo, rasturili glavu i zato ne možemo da vidimo i kako on danas izgleda jer su ga izubijali, a riječ je o opakom kriminalcu koji se usudio da im dobacuje", kazao je Vučić.

Vučić je istakao i da je Srbiji stalo više nego bilo kome da uhvati ubicu Ivanovića i da nije važno nije važno da li je ubica Srbin ili Albanac.

On je kazao i da znaju u kojoj fazi je istraga o ubistvu i da hapšenje trebalo samo da "zamaskira jučeranje spaljivanje keksa iz Srbije".

Izvor: Rtcg