Dobio je bolje uloge tek nakon što je zaprijetio da će ubiti sve pse

Američki glumac Vilijam Mejsi, studirao je veterinu prije nego što je počeo da glumi, ali uloge koje je dobijao bile su uglavnom sporedne i blage, dok nije odlučio da se postavi drugačije prema rediteljima.

Viliam H. Mejsii proslavio se u svojoj petoj deceniji života, a njegova karijera je podijeljena na prije i nakon Farga braće Koen, film za koji je nominovan za sporednu ulogu Oskara, iako nije postojao dobar razlog da bude nominovan za glavnu, osim činjenice da je lakše propustiti tada još uvijek malo poznatog Mejsija umjesto neke veće zvijeri.

Lik iz Farga je Mejsiju osnovna uloga, a zanimljiva je i priča o tome kako je dobio ulogu.

Naime, nakon nekoliko audicija bio je uvjeren da je pravi čovjek za nju, ali niko ga nije više zvao i shvatio je da ga nemaju u planu za film. Ušao je u avion, otišao u Njujork, gdje je filmska produkcija već počela, uletio u njihovu kancelariju i rekao: “Veoma sam zabrinut da ćete zeznuti film dajući ovu ulogu nekom drugom. To je moja uloga i ubiću vaše pse ako mi ih ne date”.

U toj rečenici je otprilike maksimalno izašao iz svog lika iz filma, ali je uspjelo. Rediteljska braća su ljudi koji vole crni humor pa su vjerovatno cijenili ovu originalnost. A postoji lijepa šansa da uopšte nije bio ni humor.

Prije Farga je sarađivao sa Dejvidom Mametom i na pozornici i na filmu, a poslije Farga je svako htio da sarađuje sa njim. Bio je uvučen i više nego što bi trebalo u te metiljave uloge, ali su tokom godina reditelji ustanovili da on ipak može više od toga, tačnije, da može gotovo sve.

U seriji “Shameless” kao Frank Galager je dobio najveću priliku da pokaže znanje i umijeće, a od Mejsijevih filmova je nemoguće ne spomenuti uloge u kojima je briljirao: “Boogie Nights”, “Magnolia” (oba kod Paula Tomasa Andersona), glavna uloga u “Cooleru”, simpatični “Mystery Men”, “Civil Action”, “Pleasentville”, “Spartanac”, ” Seabiscuit”, “Lincoln Lawyer”, “Room” i tako redom.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković