Bh. kantautor Dino Šoše objavio pjesmu "Mrak"

Bh. kantautor Dino Šoše publici je predstavio novu pjesmu "Mrak", a ovo je četvrti singl sa muzičarevog trećeg albuma "Makul", koji je objavio u jeku pandemije virusa korona.

Šoše je za singl pisao tekst i komponovao muziku, dok se za aranžman pobrinula ekipa iz studija "PopMark", Vladan Popović i Marko Milatović. Inspiracija za muzičareve stihove nerijetko su stvarne životne situacije, a tako je nastala i pjesma "Mrak", koja šalje poruku o prolaznosti života i vremenu koje bespovratno prolazi.

"Prije dvije godine moju suprugu nazvala je prijateljica i rekla da je teško bolesna. Slušajući njihove razgovore, sjeo sam za klavir i napisao pjesmu koja govori o momentu u kojem postajemo svjesni vlastite prolaznosti. Nažalost, Saškicu, kojoj je pjesma i posvećena, upoznao sam tek na ljeto prošle godine, samo nekoliko dana prije njene smrti. Pjesma je posvećena njoj, ali se obraća svima nama, s porukom da smo potrošna roba i da dragocjeno vrijeme često gubimo na gluposti, koje su plod činjenice da se uporno precjenjujemo", pojasnio je Šoše.

Singl prati i sport koji je snimljen na više lokacija - u Šošeovom rodnom Mostaru, ali i Beogradu, na Podveležju i Zlatiboru.

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković