Demi Lovato: Ponovo se osjećam kao žena

Američka pjevačica Demi Lovato, koja je prošle godine proglasila da se osjeća nebirano ponovno se vratila na staro pa je vratila u upotrebu zamjenice "ona/njezino", umjesto "oni/njihovo".

Lovato je nedavno gostovala u Spout Podcastu i tada joj je voditeljica podcasta, Tamara Dhia, priznala da ne razumije u potpunosti zamjenicu oni. Pjevačica je u svibnju 2021. godine objavila da se ne identificira isključivo kao muško ili žensko te da će koristiti zamjenicu 'oni' umjesto 'ona'.

"Da, dakle, oni su, hm, zapravo sam ponovno usvojila zamjenice ona/nju. Ja sam vrlo promjenjiva osoba", rekla je Lovato.

"Prošle godine sam osjetila da je moja energija bila uravnotežena u mojoj muškoj i ženskoj strani. Na primjer, kad sam trebala na javni zahod i kad bih u tom trenutku trebala izabrati u koji da uđem, onaj za žene ili onaj za muškarce, nisam mislila da postoji pravi izbor za mene jer se nisam osjećala nužno kao žena, ali nisam se osjećala ni kao muškarac", ispričala je.

"Jednostavno sam se osjećala kao čovjek. I to je ono što su 'oni' za mene. Radi se samo o tome da se u svojoj srži osjećaš ljudskim bićem", pojasnila je njeno lično značenje te zamjenice.

U posljednje vrijeme se osjeća ponovno kao žena pa se odlučila vratiti svojim starim zamjenicama, "ona/ njezina".

Demi je u martu 2021. godine tokom jedne epizode podcasta Joea Rogana otkrila da je shvatila da je panseksualka.

"Fluidna sam, a jedan dio razloga zašto sam tako fluidna je taj što sam bila jako zatvorena", izjavila je, a na pitanje voli li muškarce ili žene, odgovorila je da joj je svejedno.

Lovato se trenutno priprema za turneju koja kreće na jesen, povodom izlaska njenog osmog studijskog albuma "Holy Fvck" koji je najavljen da izlazi 19. kolovoza.

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković