Muzičar Tomas Bangalter prvi put pokazao lice

Muzičar Tomas Bangalter iz Daft Punka objavio je da izdaje solo album i prvi put pokazao svoje lice.

Francuski elektronski duo, koji se razišao 2021. godine, nosio je svemirske kacige kao kostime kad god su nastupali, a dvojac se rijetko slikao bez istih.

Bangalterov album pod nazivom Mythologies biće, kako je najavio, orkestralan, a slika koja je otkrivena na Instagramu uz najavu novog albuma realistična je ilustracija muzičara.

Album izlazi 7. aprila, a djelo je prvobitno naručio koreograf Angelin Preljocaj za balet Mythologies. Premijerno ga je izveo Orkestar National Bordeaux Aquitaine pod vođstvom Romaina Dumasa.

Prema najavi, "kao značajno lirsko djelo, Mythologies pronalazi suosnivača Daft Punka kako ponovno izmišlja svoj pristup", a 90-minutni album "pokazuje malo poštovanja prema konvencionalnim stilskim granicama", otkrivajući "ljubav prema baroknoj muzici i tragovima američkog minimalizma".

Projekat datira iz jeseni 2019. godine, kada je Angelin Preljocaj pozvao Bangaltera da napiše muziku za novo djelo koje je trebalo da obilježi vrhunac višegodišnje saradnje sa Opéra National de Bordeaux.

Predstava je bila namijenjena za deset plesača iz baletne trupe Opéra National de Bordeaux, deset iz Preljocajeve vlastite trupe i stalni orkestar pozorišne kuće.

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković