Metallica premijerno predstavila video za pjesmu "72 Seasons"(video)

Službeni muzički video za naslovnu pjesmu "72 Seasons", približavajućeg jedanaestog studijskog albuma thrash metal legendi Metallice, sada je dostupan. Multi-platinasti bend ponovo je angažovao reditelja Tima Sakentija za ovu vizuelnu ponudu, koja je snimljena u Los Anđelesu, još 12. februara 2023.

Kao što je ranije najavljeno, Metallica će premijerno predstaviti ovaj album u bioskopima kao dio globalnog striming događaja 13. aprila. Za tu ograničenu projekciju pripremili su vizuelnu pratnju za svaku od 12 traka albuma.

"Prvih 18 godina naših života koje tvore naše istinsko ili lažno ja. Koncept da su nam roditelji rekli 'ko smo'. Moguće premišljanje o tome kakva je ličnost, kakvi zaista jesmo. Mislim da je najzanimljiviji dio ovoga kontinuirano proučavanje tih temeljnih uvjerenja i načina na koji ono utiče na našu percepciju svijeta danas. Velik dio našeg iskustva u odraslom periodu je rekonstrukcija ili reakcija na ta iskustva iz djetinjstva. Zatvorenici djetinjstva ili osloboditi se tih okova koje nosimo", rekao je Džejms Hejtfild o konceptu koji stoji iza naslova albuma, "72 Seasons".

Album "72 Seasons" izlazi 14. aprila 2023. godine putem Blackened Recordings, izdavačke kuće benda.

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković