De Niro se vraća legendarnoj ulozi

Robert De Niro na kratko se vraća svojoj legendarnoj ulozi iz 1976. u filmskom klasiku Martina Skorsesa “Taksista”.

Prema pisanju britanskog The Suna, 80-godišnji glumac ponovo će sjesti za volan kao Trevis Bikl, ili barem izgovoriti neke od kultnih rečenica, snimajući reklamu za Uber.

Prema tvrdnjama izvora, De Niro će ponoviti često citiranu rečenicu “You talkin‘ to me?” (Meni govoriš?), u sklopu jedne od reklama.

Inače, “Taksista” se smatra ključnim njujorškim filmom, ali u Uberu su se, čini se, odlučili na pomalo zbunjujući izbor za snimanje u Londonu.

Isti izvor je primijetio kako je De Niro na taj način kanalizovao nostalgiju za svojim glumačkim nastupima, iako je ‘Taksista‘ neobično mračan i nasilan film za spominjanje u reklami.

“Mnogi smatraju da su filmski klasici njegovo najbolje djelo, a potpisivanje ugovora za reklame znak je da se pomalo prodao, ali očito vodi prilično skup privatni život”, objašnjava izvor.

Naime, De Niro je ranije bio jedno od zaštitnih lica britanskog pekarskog brenda Warburtons, za koji su reklame snimali i Džordž Kluni, Silvester Stalone i nedavno Semjuel Džekson. Oskarovac se još 2019. pojavio u kampanji za prikladno nazvan električni automobil Kia Niro, a radio je i reklame za Santander banku i American Express.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković