Željko Samardžić pjesmu "Košćela" posvetio rodnom Mostaru(video)

Željko Samardžić predstavio je novu pjesmu "Košćela", koja je svojevrstan poklon njegovom rodnom Mostaru.

Košćela je biljka koja raste u primorju ali i u Hercegovini, njeni plodovi slatki su i jestivi, a ova biljka ujedno je jedan od simbola Samardžićevog rodnog grada za koji ga vežu samo najljepše uspomene.

Kako se navodi u saopštenju FACE TV, u čijoj produkciji je nastala pjesma, svoju mladost Samardžić je proživio u Mostaru, pa se uvijek rado prisjeća toplih ljetnih mostarskih noći, mnogih utakmica "Rođenih", nesuđenih ljubavi, prijatelja, prvih poljubaca, a sve ove uspomene ostale su u njegovom sjećanju i prkose zaboravu.

"Novim hitom Željko Samardžić trajno je sačuvao od zaborava košćelu, Neretvu, svoj Stari, Mostar ali i cijelu Hercegovinu i ponovo oživio svoje uspomene", pojasnilu su sa FACE TV.

Tekst pjesme napisao je legendarni Mišo Marić a izvedbu Željka Samardžića uljepšali su prateći vokali mostarskog hora "Bjelopoljske kapljice".

Komentarišući svoj rad i trud do nastanka pjesme Samardžić je kazao:  "Mostar je u nama - to je važno! Sa velikom ljubavlju sam radio uz ekipu FACE-a. Posljednje o Mostaru što sam opjevao bilo je o izviđačima! Mi smo raja iz Mostara - sve nas ista ljubav spaja!"

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković.