Ova serija je trenutno najgledanija na netfliksu - Gledaoci su oduševljeni(video)

Ako ste u potrazi za serijom koju ćete pogledati za jedan vikend, na Netflix je stigla serija 3 Body Problem, naučno - fantastično "remek djelo" (kako ga opisuju kritičari) koje je trenutno najgledaniji sadržaj na platformi u svijetu.

Serija na kojoj su radili tvorci Igre prijestola, David Benioff i D. B. Weiss, te Alexander Woo bazirana je na istoimenom romanu kineskog autora Liua Cixina. Radnja prati grupu naučnika koji se pripremaju za najveću prijetnju s kojom se čovječanstvo ikada susrelo.

Zvijezda serije je astrofizičarka Ye Wenjie čiji je otac ubijen tokom Kineske kulturne revolucije. Godinama kasnije ona je regrutovana u vojsku i dio je tajne misije čiji je cilj uspostavljanje kontakta s vanzemaljcima.

Glumačku postavu čine Marlo Kelly, Saamer Usmani, Jess Hong, John Bradley, Jovan Adepo, Rosalind Chao, Liam Cunningham, Benedict Wong, Alex Sharp, Eiza González i druge zvijezde. Serija ima ukupno osam epizoda.

Časopis Esquire piše da je budžet za 3 Body Problem iznosio oko 25 miliona dolara po epizodi, što seriju čini jednom od najskupljih Netflixovih serija dosad. A izgleda da se i isplatilo. Samo pet dana nakon objavljivanja serija već ima ocjenu od 78 posto na Rotten Tomatoesu.

"Obožavam ovaj ludi koncept u seriji", "Pogledao sam je za jedan dan", "Ne mogu prestati gledati", pišu oduševljeni gledaoci na društvenim mrežama.

Prije nego što je serija i stigla na Netflix, tvorci su otkrili da već planiraju i drugu sezonu, iako još nije zvanično potvrđena.

"Za drugu sezonu već sada imamo nešto bolje od grube ideje. Puno smo dalje u planiranju od faze grubih ideja. Za radnju poslije toga ne znamo, znate, što su stvari udaljenije, to je i pogled na njih maglovitiji", ispričao je Benioff u razgovoru za Collider.

Izvor:Kolektiv

Foto: YouTube screenshot/Netflix

Tekst objavila:Ljilja Brajković