Pjevačica u suzama otkriva sve - Stiže dokumentarac o Selin Dion, dirljiva najava rastužila sve(video)

Obožavatelji Selin Dion (55) sa suzama u očima gledali su trejler za dokumentarac o njenom životu pod nazivom "Ja sam: Selin Dion".

U dirljivoj najavi dokumentarca vidi se Selin kako plače dok govori o svom sindromu koji je mnogo uticao na njen život i pauzirao karijeru.

„Ovo me je slomilo. Kakva divna i jaka žena“, „Potpuno sam u šoku, ona ne zaslužuje ovo“, „Rasplakala me je, a dokumentarac još uvijek nije ni izašao“, „Kraljice, zaslužuješ zdravlje, ljubav i sve pohvale“, „Selin, volimo te i nedostaješ nam“, samo su neki od komentara.

Jednoj od najvećih muzičkih zvijezda na svijetu, dijagnostikovan je rijedak neurološki poremećaj, sindrom ukočene osobe. To je progresivna, neizlječiva bolest kod koje tijelo napada sopstvene nervne ćelije i otežava i utiče na pokretljivost.

Nakon što je 2022. otkazala svoju svjetsku turneju, sve koncerte planirane za 2023. i 2024. godinu, vijesti o njenom zdravstvenom stanju redovno su bile loše.

Njena porodica je objavila kako se Selin hrabro bori protiv bolesti. Pojasnili su i da, iako ne postoji lijek za sindrom ukočene osobe, postoje tretmani koji usporavaju napredovanje.

Od objave dijagnoze, u decembru 2022. godine, pjevačica se rijetko pojavljivala u javnosti i većinu vremena provodi u Las Vegasu, na imanju gdje je sve prilagođeno njenim potrebama. Međutim, još uvijek se nada da će jednog dana ponovo stati na scenu.

Dokumentarac će na platformi Prime Video biti dostupan od 25. juna.

Izvor:Kolektiv

Foto: YouTube screenshot/Amazon Prime Video UK & IE

Tekst objavila:Ljilja Brajković