Poznato kada izlazi "Super Mario Bros 2" film

Današnji Nintendo Direct najavio je puno novih Mario naslova, uključujući potpuno novi Mario Party i Mario and Luigi RPG, što su neke velike stvari koje dolaze na Nintendo Switch prije izlaska nove konzole, nadamo se sljedeće godine. Međutim, dobili smo najavu rano prije Nintendo Directa od Šigerua Mijamota.

Prvi "Super Mario Bros" film izašao je 2023. godine, a službeno je najavljeno da dobijamo i drugi film.

Kris Prat je definitivno prodao ljudima Marija čak i pored kontroverzi. U "Zdravo, ovo je Mijamoto. Večeras ćemo emitovati Nintendo Direct, ali prije toga želio bih objaviti da je datum izlaska novog animiranog filma 'Super Mario' u Japanu određen za 24. april 2026. Radimo s timom Illumination da napravimo zabavan film, stoga mu se nastavite veseliti."

Ne znamo ko će se vratiti, ali nakon uspjeha prošlog filma, mnogi bi se glavni likovi vratili - inače to ne bi bio Mario film. To uključuje Prata kao Marija, Luiđija kojeg glumi Čarli Dej, kao i Džek Bleka kao Boussera, koji nam je u prošlom filmu otpjevao potpuno novu pjesmu pod nazivom "Peaches!".

Takođe bismo mogli vidjeti Anju Tejlor-Džoj koja se vraća kao princeza Breskvica, Kigan-Majkl Ki kao Toud i Set Rogen kao Donki Kong.

Nadalje, film "The Super Mario Bros". bio je najplaćeniji film temeljen na video igrici, kao i treći film s najvećom zaradom svih vremena.

Izvor:Nezavisne novine

Foto: Twitter / Printscreen | 

Tekst objavila:Ljilja Brajković